Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
20.000 Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES!

Csere és elállás

Csere és elállás

 

1. Csere
Abban az esetben, ha a kiszállított termék mérete nem megfelelő, természetesen van lehetőség a termék cseréjére, a kiszállítást követő 14 napon belül. Méretcsere esetén a visszaküldés a Vevő költsége, az újabb kiküldés költségét mi álljuk.
A méretcsere a következő módon történik:
- Kérjük a terméket eredeti csomagban juttassa vissza a Rieker Debrecen (niracipo.hu) 4025 Debrecen, Piac u. 49-51. címre.
- A csomaghoz kérjük mellékelje a kitöltött Visszaküldési nyilatkozatot, melyben jelzi méretcsere igényét.

2. Elállás
Az átvételtől számítva 14 nap áll a Vevők rendelkezésére a termék visszaküldésére, elállási jogukat gyakorolva.
Az elállással kapcsolatosan a következő teendői vannak:
- A termék eredeti csomagolásban történő visszajuttatása a következő címre: Rieker Debrecen (niracipo.hu) 4025 Debrecen, Piac u. 49-51.
- A csomaghoz kérjük mellékelje a kitöltött Visszaküldési nyilatkozatot, melyben jelzi elállási szándékát.

Szeretnénk felhívni a figyelmet az ÁSZF 7.6. bekezdésében foglaltakra:
“Fogyasztó az elállási jog gyakorlása esetén a terméket eredeti csomagolásban, az Üzemeltető által megjelölt visszaküldési címre köteles visszajuttatni. Fogyasztó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a nem hordatlan, hibátlan állapotban visszajuttatott termékben bekövetkező értékcsökkenés következményei alól az elállási jog gyakorlása nem mentesíti, az értékcsökkenés miatt Üzemeltetőt ért kárért felelős.”

A visszaszállítás a vevő költsége és felelőssége, csak olyan csomagot tudunk átvenni, amely pénzügyileg rendezve érkezik meg hozzánk.

A termék vételárát a termék visszaérkezésétől számított 14 napon belül térítjük vissza.

Az elállással kapcsolatos további tudnivalók:

 • Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
 •  A Fogyasztó az elállási jogát a https://niracipo.hu/elallasi-nyilatkozat-38 oldalon fellelhető nyilatkozat kitöltésével vagy erre irányuló egyértelmű nyilatkozatával gyakorolhatja.
 •  Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.
 •  Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, harmadik személy a terméket átveszi.
 • A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
 • Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni a kézhezvételtől számított 14 napon belül.
 •  Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli.
 • Fogyasztó köteles a terméket annak dobozában az Üzemeltető által megjelölt visszaküldési címre visszaküldeni, mivel a doboz is a kiskereskedelmi forgalom részét képezi, azon a termék beazonosításához szükséges egyedi azonosítók találhatók.
 • Fogyasztó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel, az így keletkezett értékcsökkenést az Üzemeltető jogosult Fogyasztótól követelni.
 • Üzemeltető jogosult a termék vételárát a termék visszaérkezéséig visszatartani. Üzemeltető a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a termék kiszállítási díját is.
 •  A Üzemeltető nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Üzemeltető által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.
 •  A visszatérítést Üzemeltető mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 • A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Fogyasztó Üzemeltető részére.
 • Üzemeltető nem köteles átvenni a visszaküldött terméket, ha Fogyasztó nem fizette meg a visszaszállítás költségét.
 • Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.
 • Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.

Visszaküldési nyilatkozat ide kattintva tölthető le.